Wysłany: Sob 8:51, 28 Paź 2006 Temat postu: Problemy
1. Jak jest założony filtr powietrza to wogóle nie odpala . Jak tylko odłącze tą rure to od kopa.
2.Jeśli dysze przy gaźniku są zakręcone do oporu (chodzi mi o te po bokach) tak jak pisze w jednym z tematów na tym forum to gaśnie po ok.10 sekundach. Jak je odkręciłem to już nie gaśnie ale zgubiłem podczas jazdy tą krótszą .
3. Jawa jest strasznie słaba . Wogóle tylko tak pyrka. A czasem sie porządnie rozpędza ale to tylko raz na jakiś czas . Tak to ledwo jedzie.
4.BArdzo dymi a z wydechu i końca kolanka cieknie gęsty olej. Podobno bierze olej ze skrzyni.
PROSZE O POMOC .
Jak bierze olej ze skrzyni to musiał puścic lewy simmering na wale, ale olej też będzie z wydechu kapał jak za dużo do mieszanki nalejesz. Jezeli Jawka raz ciągnie a raz nie to może łapac lewe powietrze. A co do filtra powietrza to sprawdź czy czysty.
Też miałem taki proble z wyciekami oleju. W moim przypadku wystarczyło wymienic simeringi. Z twojego opisu wynika że twojej maszynie przydałby się jakiś mały remont. Pomyśl o tym jak nic nie pomoże .
[quote] Jezeli Jawka raz ciągnie a raz nie to może łapac lewe powietrze.[/quote
jak temu zapobiec
Cytat:
olej też będzie z wydechu kapał jak za dużo do mieszanki nalejesz
Nie wiem czy robie dobrze ale na kazdy litr leje 30 ml.
Cytat:
A co do filtra powietrza to sprawdź czy czysty.
Jak kupilem jawe to filtra wogole nie bylo.Kupilem od takiego kolesia ten filtr ale on tak dziwnie wyglada i nie wiem czy to jest od jawki. Jest taka czarna ,gumowa rura i na końcu taka plastikowa puszka a w środku takie cos jak na tej aukcji
[link widoczny dla zalogowanych]
Cytat:
no i przeczysc gaznik
to i tak musze zrobic bo wczoraj zajechalem jakies 5 km od domu i jawa zgasla . Musialem pchac.